Донецк Форум. Донецкий форум.
   Здесь место есть политике и вздору... Удачи Вам! Я - ваш! Донецкий форум. ;)
 
ДОНЕЦКИЙ ФОРУМ - СПРАВОЧНАЯ ДОНЕЦКА
ИСТОРИЯ КАРТА ПОГОДА ДОНЕЦК ПОД ДНР НОВОСТИ
ПОЕЗДА (ЖД) АВТОБУСЫ ТАКСИ ФОТО ГОСТИНИЦЫ
WI-FI ВЕБ КАМЕРЫ БАЗА 09 ПРОВАЙДЕРЫ ОБЛАСТЬ
КИНОТЕАТРЫ ТЕАТРЫ ФК ШАХТЕР КЛУБЫ КАФЕ
ШКОЛЫ РАБОТА ИНСТИТУТЫ ТАНЦЫ ОБЪЯВЛЕНИЯ
БАНКИ АВТОСАЛОНЫ АПТЕКИ БОЛЬНИЦЫ РАЙОНЫ
МЕНЮ РАЗДЕЛОВ
Вернуться   Донецк Форум. Донецкий форум. > РАЗНОЕ > Кулинария


Кулинария Кулинарный форум. Готовим вместе с "Донецким форумом". ;)


Ответ
 
Опции темы Рейтинг: Рейтинг темы: голосов - 7, средняя оценка - 1.57. (1.57 из 5.00) голосов - 7 Опции просмотра
Старый 11.12.2019, 00:18   #2221
Аватар для Free Bird
Сообщений: 2,604
Очки репутации: 30,872
Адрес: г.Хмельницкий
Доп. информация
По умолчанию

Цитата:
Сообщение от count64 Посмотреть сообщение
От не пам‘ятаю, але мені здається, що в Донецьку така кутя в маркетах не продавалась. А в Київі одразу на очі потрапила перез Різдвом.
Продавалася.Бачила в Горлівці на проспекті Перемоги ще в 2009му.Але багато хто думав,що це звичайна перловка.Варили рисову кашу з фруктами та маком,хтось додавав цукати,мармелад.Така готова каша продавалася на вагу в супермаркеті "Амстор".Для тих,хто звик варити рисову,є і така.

Сообщение добавлено в 00:18

Як у кожної ґаздині є свій рецепт будь-якої страви, так само відрізняються способи приготування традиційних українських страв у різних регіонах країни.

Кутя по-київськи

Склянку пшениці необхідно замочити на ніч. Вранці відварити до готовності на невеликому вогні.Додати по 100 грам тертого маку, подрібнених горіхів і промитих родзинок.Змішати і додати теплого розтопленого меду.

Кутя по-рівненськи

Пшеницю замочують на ніч, вранці воду зливають так, щоб вода вкривала зерно на два пальці. І тоді пшеницю варять до готовності.Заправляють її горіхами, курагою, родзинками, маком і розтопленим медом.Мак не труть і не замочують.





Кутя по-полтавськи

На Полтавщині в старовину кутю з печі діставала жінка, а потім передавала її в руки чоловіка або дитини, які й ставили страву на покут.

Пшеницю (або пшеничну крупу) заливають на ніч холодною водою в пропорції один до двох, а зранку варять на повільному вогні.Зварену кашу заливають узваром до консистенції густого супу.Узвар повинен бути концентрованим і солодким. Його готують з яблук, груш і чорносливу.І все — ніяких родзинок, маку та інших компонентів.

Інший рецепт схожої куті більш сучасний: потрібно зварити пшеничну крупу і приготувати заправку: товчений мак (попередньо замочений на кілька годин), горіхи, чорнослив або курагу залити теплою водою з медом. Усе змішується з готовою пшеничною крупою безпосередньо перед подачею на стіл і зазвичай виглядає не як каша, а як суп.

Кутя по-закарпатськи:

На Закарпатті теж готують рідку кутю. Відвар з пшениці заливають узваром, додають води, в якій запарюється мак, мед за смаком, мелені горіхи і мелений мак.

Кутя по-лемківськи

У Карпатах поширена лемківська кутя з бобальок.вони готуються так: розтачують прісне дріжджове тісто і вирізують з нього маленькі кульки (діаметром, як 5 копійок).Коли бобальки підійдуть, їх потрібно спекти в духовці на змащеній маслом деці.Пекти бобальки радять за день до Різдва, щоб вони встигли настоятися.Саму кутю готують з бобальок, попередньо змочених водою, тертого маку, горіхів і меду.

Кутя по-луганськи

А от у східній Україні кутю готують з рису.

Рис відварити, мак перетерти з двома-трьома чайними ложками цукру.Змішати охолоджений рис з маком, родзинками, горіхами і медом.Прикрашають таку кутю цукатами.

В Одеській області кутю готують за таким же рецептом, але в неї нерідко додають халву.

Кутя по-донецьки

В Донецькій області готують на Святвечір рисову кутю з вишнями.

Для неї відварюють склянку рису і готують компот з вишень, або ж беруть вишні, консервовані у власному соку (іноді компот замінюють узваром).У готовий рис додають ягоди з компоту, горіхи, заправляють вишневим соком або узваром.

Кутя по-черкаськи

На Черкащині кутю нерідко готують з перлової крупи,яку відварюють, додають розтертий з цукром мак, крупно потовчені горіхи та родзинки, теплий мед. Причому в черкаській куті усіляких смаколиків і заправок повинно бути багато.Іноді в неї додають трохи сушених ягід (в основному, чорниці), щоб підкислити смак.

Кутя по-житомирськи

А ось на Житомирщині готують навіть «п'яну» кутю. Для неї пшеницю або перловку заливають на півгодини холодною водою.Відціджують, заливають окропом і варять до готовності на слабкому вогні.У готову кашу додають розтертий мак, запарені на півгодини родзинки, дрібно мелені горіхи і курагу.Заливається кутя виноградним соком, додається ложка меду й ложка солодкого червоного вина.




Джерело http://kitsman.rayon.cv.ua/
__________________
Єдиний, хто не втомлюється, – час.
Ліна КОСТЕНКО
Free Bird вне форума  
Ответить с цитированием
Старый 18.12.2019, 22:17   #2222
Аватар для Free Bird
Сообщений: 2,604
Очки репутации: 30,872
Адрес: г.Хмельницкий
Доп. информация
По умолчанию

т ще трохи історії кухні.http://obradio.com.ua/chasopys/shho-...-stravy-smaky/

Сообщение добавлено в 22:17

http://obradio.com.ua/chasopys/ukray...n-gastro-show/
__________________
Єдиний, хто не втомлюється, – час.
Ліна КОСТЕНКО
Free Bird вне форума  
Ответить с цитированием
Старый 18.12.2019, 22:34   #2223
слон
Аватар для Азик
Сообщений: 19,795
Очки репутации: 125,900
Адрес: Севастополь
Доп. информация
По умолчанию

Цитата:
Сообщение от @Free Bird Посмотреть сообщение
т ще трохи історії кухні.http://obradio.com.ua/chasopys/shho-...-stravy-smaky/
Жуть. Как предки выжили? А ведь им это удалось, я точно знаю. Сам бы сдох в младенчестве от такого меню.
__________________
щось я не бачу твои шаровары (с - йети)
Вообще, как народ говно мы. Но тут уже ничего не поделаешь. (с - variola vera, яркий представитель)
Народы славянские очень низкоэффективные и слабопродуктивные в созидательном интеллектуальном труде на благо человечества. (с - Litvano)
Не бурят ты мне. (с - behemothus)
Азик на форуме  
Ответить с цитированием
Старый 20.12.2019, 00:51   #2224
Аватар для Free Bird
Сообщений: 2,604
Очки репутации: 30,872
Адрес: г.Хмельницкий
Доп. информация
По умолчанию

Я теж не змогла б їсти той борщ без томату і картоплі,але з жиром і ті вареники зі шкварками. До речі,я читала,що страва,схожа на борщ дійшла до нас аж з Давнього Риму.І борщ-це не лише українська страва.Варять і польський і болгарський і білоруський борщ,але різні рецепти. Страви,схожі на вареники,теж є в багатьох європейських країнах.В Чехії вони лише з сиром і солоні.А тепер приходить нова мода-на кольорові вареники,пельмені чи равіолі.В тісто додається шпінат,куркума,буряк,томатна паста.Теж запозичення з Європи.
__________________
Єдиний, хто не втомлюється, – час.
Ліна КОСТЕНКО
Free Bird вне форума  
Ответить с цитированием
Старый 20.12.2019, 08:14   #2225
Banned
Сообщений: 27
Очки репутации: 321
Доп. информация
По умолчанию

На нижнем фото неаккуратно слепленные узбекские манты, которые зачем-то подкрасили. Странно очень.
Виноградный вне форума  
Ответить с цитированием
Старый 20.12.2019, 08:49   #2226
Banned
Сообщений: 49
Очки репутации: 556
Доп. информация
По умолчанию

Некоторые любят поесть борщ с куском хлеба с маслом. Вкусно, но холестерину сколько!
Знание-сила вне форума  
Ответить с цитированием
Старый 20.12.2019, 09:51   #2227
Аватар для Free Bird
Сообщений: 2,604
Очки репутации: 30,872
Адрес: г.Хмельницкий
Доп. информация
По умолчанию

Цитата:
Сообщение от Виноградный Посмотреть сообщение
На нижнем фото неаккуратно слепленные узбекские манты, которые зачем-то подкрасили. Странно очень.
Це страва з китайського ресторану.У них теж є щось схоже і на вареники і на манти. Я бачила на одному з телешоу,як зірка Ірина Отієва готувала вареники з м'ясом.Але у вірменів це називалося "кирц". А ось корейські манти.Теж схожі на вареники.
__________________
Єдиний, хто не втомлюється, – час.
Ліна КОСТЕНКО
Free Bird вне форума  
Ответить с цитированием
Старый 20.12.2019, 09:54   #2228
Banned
Сообщений: 49
Очки репутации: 556
Доп. информация
По умолчанию

Цитата:
Сообщение от @Free Bird Посмотреть сообщение
А ось корейські манти.Теж схожі на вареники.
Это не корейские манты, у корейцев нет мантов. Это корейские пегодя. Готовятся с обжаренными мясом, луком, капустой, зеленью и перцами. Готовятся на пару в мантышнице. Т.е. никакого сходства с варениками нет вообще и в принципе. Ну как нет сходства между русскими пельменями и варениками.
Знание-сила вне форума  
Ответить с цитированием
Старый 20.12.2019, 10:34   #2229
Аватар для Free Bird
Сообщений: 2,604
Очки репутации: 30,872
Адрес: г.Хмельницкий
Доп. информация
По умолчанию

А от історія виникнення вареників. Українському народу здавна відомо приготування варених пиріжків з різною начинкою, які іменуються як вареники. За давнім переказом це споконвічно слов’янське блюдо, але насправді рецепт цих казкових варених пиріжків був запозичений у турків, які їх іменували як «дюш-вар».

Це турецьке блюдо більше схоже на наші пельмені, але вони настільки сподобалися українцям, що трохи переробивши рецепт страви вони стали одним з основних «гостей» на наших столах. Особливо часто їх готували на свята або по неділях, і навіть готувалися в подарунок вагітній жінці, і на весілля.

Що ж стосується «дюш-вару» то їх готують з тіста, а головна начинка м’ясо. Але український народ настільки різнобічний, що з одного блюда вийшло кілька десятків. Адже ми з вами можемо до безкінечності перераховувати, з чим бувають вареники.

Про назву «вареники»
Походження назви «вареники» пішло від слова «варити». Але так само це блюдо мало ще одну назву – «вареники з піском», що означає ситні вареники. Вони ніколи не мають солодку начинку, а тільки обсмажене сало з борошном. Такі вареники популярні на Чернігівщині та Полтавщині.

«Ситні вареники», отримали свою назву теж через ситну начинку: капуста, товчений горох, квасоля. Вони мають свою популярність в Харкові.

У регіонах західної України, вареники називають «пирогами». Їх варили в окропі, потім виймали ополоником, складали в макітру і заливали засмажкою з рослинної олії або вершкового масла, а так само з сала з цибулею. Давали настоятися десять хвилин і подавала на стіл.

Так само існують «вареники з сюрпризом», часто їх готують на новорічні та різдвяні свята, коли можна було гадати.



Всі незаміжні дівчата, а також ті, у кого не склалося сімейне життя, в святий вечір готували вареники, разом із заміжньою жінкою, і поки вони розмовляли про майбутні ворожінні, ця жінка в один з вареників в начинку додавала гіркий перець, і кому з дівчат попадався такий вареник, в цьому році, за передбаченням, повинна вийти заміж.

Ніколи не готуватиму вареники ні з "піском",ні зі шкварками.У нас вдома варилися завжди великі вареники з сиром або картоплею ,капустою.До них трохи підсмажували цибулю.А можна зварити їх у пароварці. а ось той самий турецький дюшвар. Це дрібні пельмешки ,які ліплять з квадратиків до 2 см.

Сообщение добавлено в 10:34

Цитата:
Сообщение от Знание-сила Посмотреть сообщение
Это не корейские манты, у корейцев нет мантов. Это корейские пегодя. Готовятся с обжаренными мясом, луком, капустой, зеленью и перцами. Готовятся на пару в мантышнице. Т.е. никакого сходства с варениками нет вообще и в принципе. Ну как нет сходства между русскими пельменями и варениками.
Пегодя.Буду знати.Ну,вареники теж можна варити на пару.А от такі равіолі.Знайшла в німецькому кулінарному виданні.Намагаюся розібрати ,що там написано,бо все німецькою.Знову зайшла в інтернет.Равіолі-страва італійська і робиться квадратиками. А у нас в супермаркетах продають равіолі,схожі на звичайні пельмені. Або такі "пельмені" продають.Ні,це все ж вареники..
__________________
Єдиний, хто не втомлюється, – час.
Ліна КОСТЕНКО
Free Bird вне форума  
Ответить с цитированием
Старый 20.12.2019, 10:39   #2230
Banned
Сообщений: 27
Очки репутации: 321
Доп. информация
По умолчанию

Цитата:
Сообщение от @Free Bird Посмотреть сообщение
або картоплею
Картофель появился на украинских территориях Российской империи в конце 19 века. Так что вареники с картошкой блюдо очень молодое. Интересно, а с чем их готовили до появления картошки? С творогом?

Сообщение добавлено в 11:39

Цитата:
Сообщение от @Free Bird Посмотреть сообщение
А от такі равіолі.Знайшла в німецькому кулінарному виданні
Ну, в Европе все красиво и мило. Умеют!
Виноградный вне форума  
Ответить с цитированием
Старый 20.12.2019, 11:35   #2231
Аватар для Free Bird
Сообщений: 2,604
Очки репутации: 30,872
Адрес: г.Хмельницкий
Доп. информация
По умолчанию

Думаю-капуста,сир,м'ясо.Ще могли бути фрукти та ягоди.Ну і з тим самим "піском"-шкварки,пересмажені з борошном.До речі,пельмені -це означає " вушка".Знаходжу рецепти "борщу з вушками".Це борщ без картоплі,але туди додавалися "вушка"-невеличкі пельмені.В Польщі теж "вушка",купила формочки польські для невеликих вареників.може краще говорити "вухо",а не пельмень.А то як скажуть-пєлємєні,пілямєні-і їсти вжє не хочу.А насправді "пель нянь"-хлібне вухо.Так називали їх удмурти.
__________________
Єдиний, хто не втомлюється, – час.
Ліна КОСТЕНКО
Free Bird вне форума  
Ответить с цитированием
Старый 20.12.2019, 12:06   #2232
Сообщений: 12,428
Очки репутации: 84,765
Адрес: Киев
Доп. информация
По умолчанию

Цитата:
Сообщение от Виноградный Посмотреть сообщение
Картофель появился на украинских территориях Российской империи в конце 19 века. Так что вареники с картошкой блюдо очень молодое. Интересно, а с чем их готовили до появления картошки? С творогом?
- с творогом ("сиром"), капустой, вишней, грибами. Готовят и сейчас. Вареники с картошкой - лишь одна из их разновидностей
VoxPopuli вне форума  
Сказавших "Спасибо!": 1 (показать список)
Ответить с цитированием
Старый 20.12.2019, 14:17   #2233
Сообщений: 20,442
Очки репутации: 131,037
Группа: Жители Донбасса
Адрес: Донецк
Доп. информация
По умолчанию

Цитата:
Сообщение от @Знание-сила Посмотреть сообщение
Некоторые любят поесть борщ с куском хлеба с маслом
офуеть...это ж как голодать в детстве надо было...часом не кацапы те "некоторые"??

Сообщение добавлено в 14:17

Цитата:
Сообщение от @Free Bird Посмотреть сообщение
У регіонах західної України, вареники називають «пирогами»
у поляков всё, шо из теста и с начинкой внутри и варится-pierogi ( ударение на О)
Хотя колдуны и равиолки они отдельно выделяют
__________________
Не той українець, в кого дід українець, а в кого діти українці.
roam2 вне форума  
Ответить с цитированием
Старый 20.12.2019, 14:45   #2234
Сообщений: 12,428
Очки репутации: 84,765
Адрес: Киев
Доп. информация
По умолчанию

Цитата:
Сообщение от roam2 Посмотреть сообщение
у поляков всё, шо из теста и с начинкой внутри и варится-pierogi ( ударение на О)
Хотя колдуны и равиолки они отдельно выделяют
- в Надвирной в Прикарпатье на свадьбе на полтораста человек в 1980е, где стол был, пожалуй, изысканнее, чем во многих киевских ресторанах, я ел цеппелины.

По консистенции они похожи на толстостенный пельмень с добавлением картофеля в массу, по форме похожие на дирижабль, длиной сантиметров 10. Начинка из грибов и еще чего-то. Вкусно. Там все было очень вкусным - в том числе множество нарезанных небольшими кусками пирожных, что с начала застолья уже были выложены горкой на высоких подставках - у нас в Киеве такие выставляют под торт

И обязательно каждые два часа застолья разносили юшку - мясной бульон с пряностями - чтобы желудок расслабился после плотной пищи

Первый день свадебного застолья тянулся с 6 вечера до 6 утра, второй - до 2 ночи. Каждые два-три часа были танцы - в основном - коломыйки, когда взяв друг друга за талию, пары быстро вращаются в танце- под живые троисти музики.


После таких танцев снова садишься за стол протрезвевшим и проголодавшимся ))

Сообщение добавлено в 14:45

Цитата:
Сообщение от Examen Посмотреть сообщение
Неплохая кухня, мне нравится, но ресторанов украинской кухни в столицах Европы почему-то мало.
Пока мало. Но уже есть











Есть и в Китае





Сгоряча воткнул сюда и этот лондонский ресторан




- но потом оказалось, что это ресторан "русской кухни". Мля, кацапы и наш борщ успели присвоить. Их щами вряд ли кого заманишь в ресторан

И отзыв эксперта соответствующий -

Ella Shinar
Місцевий експерт · 147 відгуків · 459 фото
2 місяці тому-
This is by far the worst, unfriendliness, rudest place I’ve ever been to. The owner was extremely rude, hovering over my entire dinner party treating us like we were children and he had to monitor us, the food was alright but grossly overpriced and the entire place gave of an illegal red light district vibe.

Not only was the establishment completely lacking in hospitality and service, it grossly overcharged my party this weekend almost 400 pounds for under an hour of karaoke, when we protested for the outrageous prices the owner began shouting at us. This gross behavior is completely unprofessional and I couldn’t believe it, they take advantage of their customers, encouraging them to get drunk to completely overcharge them when they are.

I cannot express my extreme distaste for this place, I have been a google reviewer for over 4 years and this is by far the worst place I’ve ever been too.

This place closing down would be a civil service


- Это, безусловно, худшее, недружелюбное, грубое место, в котором я когда-либо был. Владелец был очень грубым, завис над всей моей вечеринкой, обращаясь с нами, как с детьми, и он должен был мониторить нас, еда была в порядке, но с завышенной ценой, и все место давало атмосферу нелегального квартала красных фонарей.

Мало того, что обслуживающему персоналу совершенно не хватало гостеприимства и обходительности, он сильно завысил цены за мою вечеринку в эти выходные почти на 400 фунтов за час караоке, и когда мы протестовали против возмутительных цен, которые владелец начал кричать на нас. Это грубое поведение совершенно непрофессионально, и я не мог в это поверить, они используют своих клиентов, побуждая их напиваться, чтобы завысить им цену в том состоянии, в котором они оказались.

Я не могу выразить свое крайнее отвращение к этому месту, я рецензент Google более 4 лет, и это, безусловно, худшее место, где я когда-либо был.

Закрыть это место будет полезным для общества делом

Последний раз редактировалось в 15:06.
VoxPopuli вне форума  
Ответить с цитированием
Старый 20.12.2019, 15:28   #2235
Сообщений: 20,442
Очки репутации: 131,037
Группа: Жители Донбасса
Адрес: Донецк
Доп. информация
По умолчанию

Цитата:
Сообщение от @VoxPopuli Посмотреть сообщение
цеппелины
цепелинай, литовская кухня
__________________
Не той українець, в кого дід українець, а в кого діти українці.
roam2 вне форума  
Ответить с цитированием
Ответ




Метки
кулинария

РАССКАЖИ О ФОРУМЕ на других сайтах

Опции темы
Опции просмотра Оценка этой теме
Оценка этой теме:

Ваши права в разделе
Вы не можете создавать новые темы
Вы не можете отвечать в темах
Вы не можете прикреплять вложения
Вы не можете редактировать свои сообщения

BB коды Вкл.
Смайлы Вкл.
[IMG] код Вкл.
HTML код Выкл.
Trackbacks are Выкл.
Pingbacks are Выкл.
Refbacks are Выкл.


Похожие темы
Тема Автор
Особенности национальной войны
Объясните мне, плз http://m.livejournal.com/read/user/shraibman/1032661#full ...
ДД
Чем папа отличается от мамы...)
1. Мало разговаривает, и в основном по делу. А от маминого щебета порой звенит в ушах. 2. Папа дает советы лишь в тех случаях, когда я об этом...
-666-
А собственно что такое Россия?
http://www.youtube.com/watch?v=N53lG2ODXRQ&feature=related
Fobos
Чем тюрьма отличается от работы????
1. В тюрьме (по закону) на каждого зека положено пространство в 6 кв м. На работе вы сидите за столом со свободным пространством менее 1 кв м. 2. В...
Tul4ita England



Создано на vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd. Перевод: zCarot. Донецкий форум.